количка (0 бр.)
сума: 0.00BGN


ЗА ТРАНСПОНДЕР ТЕХНОЛОГИЯТА


Транспондерът представлява електронен чип снабден с антена и памет, в която е написан код, който може да бъде прочетен или презаписан (в накои случаи) без нужда от електрически или механичен контакт.Приложенията, които използват трансподер технологията са многобройни. Имобилайзери за автомобили, контрол на достъпа, логистика, идентификация на животните, проследимост на продуктите и др.

В конкретния случай транспондерът е устройство, използвано за идентификация или приемане на ключа (1),  който се захранва директно от антената представляваша електромагнитна бубина и се намира на контактния патрон (3),  който изпраща своя код до Имобилайзера (2 ). изпращащ валиден код до ECU, който управлява инжекциона на двигателя и го стартира

. ключове с чип

Процеса на четене транспондер преминава през следната последователност:

Процес на четене на транспондери

 

Aнтената (2), генерира електромагнитно поле (3) всеки път, ключът когато ключа се завърти до позиция контакт.

Електромагнитното поле с приема от транспондера (1), който благодарение на това поле проивежда електрически импулс във веригите на транспондера, кйто излъчва обратно

електронният код, който се съхранява в паметта му(4).

Ако предаденият код съвпада с този, съхраняван в Имобилайзера (5), ECU разрешава старт на двигателя

МАЛКО ИСТОРИЯ


Историята на транспондер ключовете бележи началото си след падането Берлинската стена в Германия, когато броят на крадените автомобили, отбелязва връх , от около 30,000 през 1989 г. до 141 000 през 1992 г.. В цяла Европа, над един милион и половина коли са били откраднати на година! През 1993 г. Allianz Insurance Group накара немската автомобилна индустрия приеме производството на автомобили и мотоциклети с вграден имобилайзер (транспондер). През 1994 г., много немски и други западни поизвидители започват тестване на автомобили с транспондер.
Транспондер ключовете съдържат малък чип, транспондер, всеки от които има уникален код от който компютърът в колата се нуждае, за да запали и без който запалването да бъде невъможно.
Много хора мислят, че дистанционно управление, което идва с ключовете е самият транспондер, но това не е така. Транспондерът се намира вътре в корпуса на самият ключ и представлява малка амплула или карбонов чип.
Серийно автомобили с вграден чип(транспондер) започват да се призвеждат след 1995г. Така, че ако вашият автомобил е призведен след тази година то той най-вероятно притежава вграден имобилайзер.
По същество транспондер чиповете се делят на три основни вида в зависимост от начина на работа:
С фиксиран код
С крипто код
С плаващ код (използва се от Mercedes и BMW)
В зависимост от производителя на чипа могат да бъдат PHILIPS, MEGAMOS, TEMIC, TEXAS и др.
Чиповете с фиксиран код могат да бъдат директно копирани ключ от ключ посредсвтвом специализирани машини и софтуер. Не така обаче стоят нещата при чиповете с крипто код. За някой модели TEXAS Crypto PHILIPS Crypto e възможно директно копиране. За другите MEGAMOS Crypto, PHILIPS Crypto II е необходимо и самят автомобил да дойде при нас. Директното копиране на някой от тях на този етап е невъможно, и този тип чипове е хеобходимо да бъдат вписани в борд компютъра на самия автомобил посредством специализирани машини и софтуер. За някой модели за достъп до борд компютъра е нобхоим PIN код който се предоставя с автомобила при неговата покупка или от дилъра на съответната марка. kluchar.eu разполага и със софтуер, с който може в повечето случай да бъде разчетен пин кода на вашият автомобил.
Ако сте загубили някой от ключовете на автомобила си то той може да бъде изтрит от борд компютъра и дори да бъде намерен от злонамерени лица стартирането на двигателя да бъде невъзможно. Разбира се предлагаме и смяна на механичния код (шифър) така че дори влизането в автомобила и заъртането на контактният ключ да бъде невъзможно.Copyright © kluchar.eu. All rights reserved

Общи условия на сайта

Политика за поверителност на личните данни

visa visa electronmastercard maestro

Google+

Този сайт използва cookies. За коректната му работатрябва да активирате cookies във Вашия браузър.

Използването имената и изображенията на всички запазени марки автомобили е единствено и само като ориентир.